В Перник се провежда тазгодишното издание на Ноемврийските музикални дни. Първият

...
В Перник се провежда тазгодишното издание на Ноемврийските музикални дни. Първият
Коментари Харесай

Ноемврийски музикални дни в Перник

В Перник се организира тазгодишното издание на Ноемврийските музикални дни. 

Първият концерт - матине на 7 ноември - беше на Камерния оркестър " Орфей " с диригент Райчо Христов, а техни сътрудници бяха Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " и Omega Opera Concerts. Пред пернишката аудитория се показаха сопранът Уанг Бо, басът Любен Байчински и флейтистките Юлия Милева и Мария Маргинска. 

Акцент в програмата на Ноемврийски музикални дни 2021 е първата по рода си Среща на балканската камерна музика. Събитието ще бъде на 24 ноември и ще се реализира от Съюза на българските композитори и Община Перник. Намеренията на уредниците е форумът да се организира годишно. Под мотото " Духовни мостове " ще бъдат показани създатели от Албания, Гърция, Турция и България.

Последният концерт в афиша на Ноемврийските музикални дни в Перник е плануван за 25 ноември. Заради противоепидемичните ограничения и условието за " зелен документ ", като поклон към публиката уредниците оповестиха свободен вход за всички концерти.

Повече за събитията описа в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " диригентът Райчо Христов. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР